Remek hírekkel örvendeztette meg a BMW a motorsport világát, a bajor márka ugyanis bejelentette, hogy 2018-tól csatlakozik a megbízhatósági-vb-hez (WEC), ezzel együtt pedig visszatér Le Mans-ba, sőt, a Formula E-ben szereplő Andretti-istállóval is szoros együttműködést alakít ki.

 

Kibővítve motorsportban betöltött szerepét, a BMW gyári csapattal indul 2018-től a WEC-ben – igaz, nem a prototípusokat felvonultató LMP1-ben, hanem a GTE kategóriában. A bajor márka olyan autógyártókhoz csatlakozik, mint a Porsche, az Aston Martin, a Ferrari vagy a Ford, így máris elmondható, elképesztően nívós mezőnyre van kilátás a jövőben.

„A 2018-as szezontól kiszélesítjük tevékenységi körünket a GT-versenyzésben, és mind a WEC-ben, mind az IMSA SportsCar Championshipben indulunk – mondta a BMW motorsport-igazgatója, Jens Marquardt. – Ez természetesen azzal jár együtt, hogy Le Mans-ba is visszatérünk, amit már különösen várok. A WEC elmúlt években mutatott fejlődési iránya alapján joggal gondoljuk, hogy a GT-versenyzés előtt nagy jövő áll.” Konkrét terveket még nem árultak el azzal kapcsolatban, hogy melyik autó köré építik a GTE-projektet, de a várakozások szerint az M5 vagy az M6 lehet a befutó.

A BMW ezzel együtt megerősítette azt az év eleji pletykát is, mely szerint szoros együttműködést alakít ki a Formula E-ben szereplő Andretti-csapattal. A németek leszögezték, hogy a motorsport folyamatosan fejlődő világában a fenntarthatóság legalább olyan fontos szerepet játszik, mint a klasszikus területek, ehhez pedig a Formula E tökéletes terepet jelent.

„A sorozat melletti elkötelezettségünkkel új utakat járhatunk be, és megfelelően demonstrálhatjuk szakértelmünket az elektromos autók világában – mondta Marquardt. – A következő években az Andrettivel való együttműködésünk során elsősorban arra koncentrálunk, hogy jobban megismerkedjünk a csapatnál zajló eljárásokkal és folyamatokkal, ezáltal is bővítve tudásunkat. A következő idényben szerződtetett versenyzőnk, Antonio Félix da Costa vezeti majd az egyik autót, gyári támogatás pedig az ötödik szezontól elképzelhető.”