Pihenéssel telt a Dakar mezőnyének teljes hétvégéje, hiszen az eredetileg beiktatott vasárnapi szünnap előtt szombaton az eső elmosta a teljes hatodik szakaszt. A viadal második fele előtt a Peugeot ellenfelei pesszimistán látják helyzetüket.

 

A Dakar ralin már az ötödik szakaszt is le kellett rövidíteni minden kategóriában, a szervezők aztán a hatodikat meg sem tudták tartani. Az Oruro és La Paz közötti területen ugyanis ítéletidő tombolt, és a hatalmas esőzés teljesen ellehetetlenítette a versenyezést. Hogy a mezőny mennyire bánja a törlést, az kérdéses, hiszen így a megerőltető első öt nap után két napot pihenhetnek, vasárnapra ugyanis eredetileg is szünet volt beiktatva a viadalon.

A Dakar második hetét az autósoknál három Peugeot-versenyző várhatja a három első helyen - sorrendben Stéphane Peterhansel, Sébastien Loeb és Cyril Despres -, ezért az üldözők is elég pesszimistán látják helyzetüket.

„Már negyven perc a hátrányom, szóval erőből biztosan nem győzöm le őket – ismerte el az összetett ötödik helyén álló Mikko Hirvonen. – Viszont velük is bármi megtörténhet, szóval én csak annyit tehetek, hogy nyomom, ahogy a csövön kifér, aztán meglátjuk, akar-e valamilyen problémájuk. Mostantól ez az egyetlen esélyem, máskülönben simán beérnek az első helyeken.”

Az egyetlen, aki még nyers tempó alapján legyőzheti a Peugeot különítményét, a jelenleg negyedik helyen álló Nani Roma, akinek lemaradása csupán öt és fél perc az éllovas Peterhansellel szemben. A spanyol ugyan kevés esélyt lát a végső diadalra, ám nem hajlandó máris feladni:

„Az a baj, hogy magaslaton esélytelen legyőzni őket. Tengerszinten versenyben vagyunk velük, de még két szakasz vár ránk magaslaton. Ennek ellenére megpróbáljuk, mert a verseny nem ért véget, és az első öt napon bebizonyosodott, hogy bármi megtörténhet bárkivel.”