Veteránautó-versenyt rendeznek Formula–1-es gépekkel ezen a hétvégén Imolában, a legendás pályán.

 

Hivatalosan MotorLegend Festival a neve annak a háromnapos eseménynek, amelyre ezen a hétvégén kerül sor Imolában, a helyi legendás autó- és motorsport-versenypályán.

A rendezvényen megemlékeznek Jim Clarkról, az 1994-ben itt életét veszítő Ayrton Sennáról, és ünneplik majd a hazai Riccardo Patresét is, aki sokáig tartotta a futamrekordot az F1-ben.

Imola verenypálája 1953-tól volt részese a nemzetközi életnek, 1981-ig Olaszország második nagydíját tartották itt, hivatalosan San Marinói Nagydíjként. Egészen 2006-ig rendezték még a miniállam GP-jét, amely sajnos arról marad emlékezetes, hogy 1994-ben edzésen az osztrák Roland Ratzenberger, a futamon a brazil Senna is itt veszítette életét.

Imola természetesen próbálna visszakerülni az F1-es versenynaptárba, de egyelőre sikertelenül, ezért is hozták létre ezt a pótlékot, a MotorLegend Festivalt, amelyre 27 történetlmi F1-es autót várnak, de természetesen más kategóriák gépei is aszfaltra gurulnak majd.

„Lenyűgözött a tapasztalható lelkesedés: ebben a három napban igyekszünk szórakoztatni és átadni a motorsport kulturáját - nyilatkozta Vito Piarulli, a MotorLegend Festival szervezője. – Megtiszteltetésnek vesszük, hogy San Marino kormánya és az Imolai versenypálya is rögtön a támogatóink közé lépett.“