Remek hétvégét zárt az Audi TT Cupban szereplő Keszthelyi Viven a Norisringen, ahol a 16 éves magyar lány megszerezte első pontjait. Noha nem alakult minden zökkenőmentesen, Vivien higgadt versenyzéssel a nyolcadik helyen végzett a második futamon.

 

Döcögős idénykezdete miatt óriási nyomás hárult a hétvégén Keszthelyi Vivienre, aki az Audi TT Cup mezőnyével a Norisringen versenyzett.

Eddig különböző balesetek hátráltatták a 16 éves lányt, aki azzal a céllal vágott neki a hétvégének, hogy végre problémák nélkül hozza célba autóját. Ez a terve azonban hamar dugába dőlt, mert miután megszerezte az időmérőn a 16. rajtkockát, az első versenyen egy vendégpilóta magáról megfeledkezve óriási sebességgel rongyolt bele az egyik kanyarba, és épp Keszthelyi autójának vágódott neki.

Az ütközés óriási károkat okozott a magyar lány Audijában, amelyet épp csak sikerült üzemképes állapotba hozni a második futamra. Úgy tűnt azonban, hogy a pechszéria akkor is folytatódik, mert ezúttal hátulról mentek neki, ám a magyar lány a problémák ellenére megőrizte hidegvérét, és érett, higgadt versenyzéssel folytatta tovább.

Ennek az lett a következménye, hogy nyolc riválisát megelőzve egészen a nyolcadik helyig verekedte előre magát, megszerezve idénybeli első pontjait.

Az Audi TT Cup következő fordulójára Zandvoortban kerül sor augusztus 18. és 20. között.