Szörnyű következményekkel járt Billy Monger horrorbalesete: a 17 éves tehetség mindkét lábát amputálni kellett. A motorsport világa megrendült a tragikus hírek hallatán, és adománygyűjtésbe kezdett.

 

Sokkoló híreket közölt Billy Monger családja a 17 éves versenyzőről, akinek vasárnapi F4-es balesete után mindkét lábát amputálni kellett.

A belsőkamerás felvételek alapján már jól látszott, hogy az elemi erejű becsapódás súlyos következményekkel járhat, a tragikus balesetet mégis nehéz feldolgozni. A fiút jelenleg mesterséges kómában tartják, és a következő napokban kezdik meg az ébresztését.

A család eközben háláját fejezte ki a kórházban dolgozó személyzetnek a professzionális és áldozatos munkájukért, valamint a Mongerért aggódó embereknek. Szerdán egy internetes alapú adománygyűjtést is elindítottak a 17 éves fiú rehabilitációjának megkönnyítéséért, amely egyetlen nap alatt elérte a 260 ezer fontos kitűzött célt, sőt csütörtök délelőtt már a 400 ezer fontot is meghaladta.

Korábbi és jelenlegi versenyzők, valamint a motorsport többi képviselője egy emberként kérik a különböző közösségi oldalakon, hogy mindazok, akiknek módjukban áll, járuljanak hozzá az adománygyűjtéshez.