Miután tavaly már részt vett a daytonai 24 óráson, Fernando Alonso most azzal a céllal tér vissza a megbízhatósági versenyre, hogy meg is nyeri. A spanyol új csapattal vág neki.

 

Nem sikerült tökéletesen Fernando Alonso tavalyi daytonai kalanda, autója ugyanis egyszerűen nem volt elég gyors ahhoz, hogy az élmezőnyben harcolhasson.

A spanyol azóta már megnyerte a Le Mans-i 24 órást, vagyis bizonyította képességeit, így új csapattal és új autóval indulva most Daytonában is a győzelemre tör. A Wayne Taylor Racing Cadillacjével erre minden esélye meg is van.

„Úgy vélem, jobb helyzetben vagyok, mint egy évvel ezelőtt – monda Alonso, aki Kamui Kobajasival, valamint Renger van der Zandéval egy csapatban versenyez majd. – Idén minden tapasztalatomat fel tudom használni.”

„Tisztában vagyok a forgalom kezelésével, az üzemanyag-spórolással, és azzal, miként működik a biztonsági autós rendszer Amerikában. Ez mind hasznomra válik majd, így a hozzáállásom is változik.”

„Tavaly az volt a daytonai verseny célja, hogy felkészítsen a Le Mans-i 24 órásra, most pedig az, hogy megnyerjem.”

Wayne Taylor alakulata 2005-ben és 2017-ben is megnyerte már a rangos versenyt, így az amerikai csapatfőnök bízik benne, hogy Alonsóval a fedélzeten összejön a triplázás. Elárulta, hosszas tárgyalássorozat előzte meg a megállapodást:

„Tavaly mutattak be Fernandónak. Ezután néhány héttel később érdeklődtem, hogy jövőre indulna-e nálunk, de aztán újabb hónapok teltek el a versenyszezon miatt. Hirtelen úgy tűnt, minden összejön, aztán megint megrekedtek a tárgyalások.”

„A McLaren oldaláról problémák vetődtek fel, ezért úgy tűnt, nem tudom megszerezni Fernandót, ami nagyon elkeserítő volt. Aztán egyszer csak a semmiből kaptam egy üzenetet, lenne-e hely számára. Természetesen volt, így hamar megállapodtunk.”