Fernando Alonsót magával ragadta az a dél-afrikai teszt, mely során a kétszeres F1-es világbajnok az idei Dakaron bevetett Toyota Hiluxot próbálta ki. Nem zárható ki, hogy a spanyol egyszer megméreti magát a Dakaron.

 

Nem a levegőbe beszél Fernando Alonso, amikor azt mondja, hogy idővel szeretne minden idők legsikeresebb autóversenyzőjévé válni, hiszen most már tényleg alig van olyan kategória, amelybe ne kóstolt volna bele.

Legutóbb a terepralizást próbálta ki, amikor a Toyota jóvoltából tesztelhette a japán márka Dakaron is bevetett Hiluxát. A kétszeres F1-es világbajnoknak még sosem volt része hasonló kalandban, de elmondta, magával ragadta a száguldás:

„Az elmúlt két évben sok különböző versenyautót kipróbáltam, ez pedig egy újabb lehetőség volt, hogy valami olyasmibe kóstoljak bele, amibe korábban még nem.”

„A Toyota Hilux nagyon jól megy, kitűnő a tapadása, az egyensúlya, a teljesítménye és a fékereje. Mindent káprázatosnak éreztem az autóban, nagyon jól szórakoztam. Újszerű, de igazán érdekes élmény volt.”

A teszt során Alonsót a 2009-es Dakar-győztes Giniel de Villers segítette, és nem kevesebb, mint 900 kilométert tettek meg együtt a Kalahári-sivatagban. A terepralizás egyik igazi klasszisa nagyon örült, hogy hozzájárulhatott a spanyol fejlődéséhez:

„A Kalahári-sivatag nem az a hely, ahol a kétszeres F1-es világbajnokok gyakori vendégnek számítanak. Nagyszerű, hogy Fernando eljött ide kipróbálni a Hiluxot – ez a legjobb módja, hogy belekóstoljon valami újba.”

„Az egész arról szól, hogy akklimatizálódni kell a körülményekhez, meg kell szokni a terepet, az ugratókat, a dűnéket, és mindent mást.”