Jelentős időbüntetése és összetett hetedik helye ellenére Sébastien Loeb elégedetten értékelte a maga mögött hagyott Silk Way ralit, mert úgy érzi, a hosszú verseny megfelelő lehetőség volt ahhoz, hogy még többet tanuljon élete második Dakarja előtt.

 

Nagy szenzációt keltett, amikor a ralilegenda Sébasiten Loeb élete első Dakarján sokáig vezette az összetettet, egy apró hiba miatt azonban nagyot bukott, így végül minden esélyét elvesztette a győzelemre.

A franciát azóta is hajtja a visszavágás vágya, és annak érdekében, hogy minél felkészültebben érkezzen a januári megméretésre, minden lehetőséget megragad a tanulásra. Ehhez tökéletes alkalom volt a nemrég véget érő Silk Way rali, ahol a kilencszeres ralivilágbajnok értékes tapasztalatokat gyűjtött.

„Rengeteget dolgoztunk a Dakar óta, a Silk Way után pedig még pozitívabb hangulatba kerültünk – mondta a Peugeot versenyzője. – Rengeteg kilométert megtettünk, rengeteg időt töltöttünk az autóban, miközben sok problémát megoldottunk, és jól dolgoztunk a csapattal. Navigátorommal, Daniel Elenával együtt minden téren rengeteget fejlődtünk: a reflexeink, a kommunikációnk, a tűrőképességünk mind jobb lett.”

Loeb tehát annak ellenére is elégedett volt, hogy a győzelemért végül egy olyan időbüntetés miatt nem szállhatott harcba, melynek jogosságát ő maga erősen vitatta. A francia idejéhez azért adtak hozzá négy órát, mert kihagyott két ellenőrzőpontot, a versenyző viszont azt állította, negyven méternél távolabb biztosan nem került tőlük.

Ennek ellenére próbált a pozitívumokra koncentrálni: „Az ilyen versenyek két teljes embert igényelnek, míg a rali-vb-n csak Danielnek kell figyelnie a külső tényezőkre. Itt mindent együtt csináltunk, és úgy érzem, sikerült is tanulnunk a korábbi hibáinkból.”