Miután sportszerűtlenül manipulálta az összetett harmadik helyéért zajló küzdelmet, a WTCC-nek hátat fordító Yvan Mullert érzelmes hangulatú összejövetelen búcsúztatták el a sportág szereplői. A francia nem bánta meg döntését, de valamilyen szerepkörben szeretne még visszatérni.

 

 Bár a magyar motorsportrajongók szemében Yvan Muller egyértelműen méltatlanul távozott a WTCC-ből, hiszen Tiago Monteiro sportszerűtlen elengedésével Michelisz Norberttől rabolta el az összetettbeli bronzot, a sorozat több szereplője könnyes szemmel búcsúzott a négyszeres világbajnoktól a katari verseny után.

A többség igyekezett csak a szépre emlékezni, ezért úgy tett, mintha a leintés előtti percekben mi se történt volna, így ovációval, valamint tapsviharral fogadta a boxba visszatérő franciát. A Citroent irányító Yves Matton búcsúbeszédében kijelentette, a csapat sikereiben felbecsülhetetlen érdemei vannak Mullernek:

„Amikor csatlakoztál hozzánk, nekünk még fogalmunk sem volt a gyorsasági autózás világáról. Rengetet kellett tanulnunk, te pedig nagyon megkönnyítetted a helyzetünket. Mindig is nagyszerű sportolóként őrizlek meg az emlékezetemben, még ha a személyiségedet a legnagyobb jóindulattal sem lehet egyszerűnek nevezni” – fűzte hozzá félig viccesen a legendásan konok és arrogáns pilótáról.

Mullernek persze jólestek a pilótatársak, a szerelők és a csapattagok kedves szavai, és az ellentmondásos katari verseny után jövőbeli terveiről is beszámolt, melyben a visszatérés lehetőségét sem zárta ki:

„Nem bántam meg a döntésemet, örülök, hogy nem kell több sajtótájékoztatón részt vennem – viccelődött. – A későbbiekben a saját kis csapatom és a fiatal pilótáim útját fogom egyengetni. Azt az időt, amelyet eddig a versenypályán töltöttem, végre a családnak szentelhetem, és láthatom a gyerekeimet felnőni. Viszont egy másik szerepkörben visszatérek még a WTCC-be, de egyelőre nem árulom el, milyenben.”