Hivatalosan is bejelentették, hogy a McLaren az Arrow Schmidt Peterson Motorsports partnereként teljes idényt fut 2020-ban az IndyCarban. A projektet a tapasztalt Gil de Ferran vezeti majd.

 

Elképesztő kudarcba fulladt a McLaren 2019-es próbálkozása az Indy 500-on, amely alapján az istálló arra a következtetésre jutott, a sikerek érdekében teljes idényt kell futnia az IndyCarban ahhoz, hogy megszerezze a kellő tapasztalatot.

A wokingi bázisú csapat az amerikai Arrow Schmidt Peterson Motorsports partnereként szerepel majd, és igyekszik a lehető legtöbbet kihozni az együttműködésből.

Ehhez jön még hozzá a tengerentúli sorozatokban jól ismert Gil de Ferran szakértelme, vagyis a projekt első ránézésre igencsak biztatónak tűnik.

A hivatalosan Arrow McLaren Racing SP néven szereplő alakulat két Chevrolet-meghajtású autóval indul majd, ami annak fényében nem meglepő, hogy a wokingiak kapcsolata mennyire megromlott a Hondával a balul elsült F1-es kaland miatt 2015 és 2017 között.

A csapat közleménye így fogalmaz a megállapodásról: „Az Arrow SPM infrastruktúrája jelenti az alapot a csapat operatív működésében, amelyhez a McLaren hozzáteszi technikai szakértelmét, kereskedelmi tapasztalatait, valamint marketingstratégiáját.”

„Ez teszi majd lehetővé, hogy a csapat a legmagasabb szinten versenyezzen, és folyamatosan a győzelmekért, valamint a bajnoki címért harcoljon.”

„A McLaren Racing sportigazgatója, Gil de Ferran vezeti majd a csapat IndyCar-programját. Olyan brigádot válogat össze a McLaren Racingből, amely az F1-től függetlenül dolgozik majd.”

A versenyzők kiléte egyelőre nem ismert. Fernando Alonso biztosan indul majd az Indy 500-on, az viszont alaposabb megfontolást igényel a részéről, hogy az egész évadot teljesíti-e.