A WTCC moszkvai hétvégéjét megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján szóba került a hazai versenyek fontossága, és Michelisz Norbert riválisai elismerték, nagyon irigylik a magyar pilótát a Hungaroringre évről évre kilátogató több tízezer lelkes szurkolója miatt.

 

A moszkvai hétvégét megelőző szokásos sajtótájékoztatóra a versenyzők közül ezúttal Michelisz Norbertet, Thed Björköt, Nicky Catsburgöt és Tom Chiltont hívták meg, akik leginkább az orosz futamokkal kapcsolatos érzéseikről és várakozásaikról beszéltek, ám egy helyi újságíró váratlan kérdésére kitértek a Hungaroringre is. Az orosz kolléga arról érdeklődött, mennyire fontos a pilótáknak, hogy saját hazájukban versenyezzenek, és mivel a jelenlévők közül csak Michelisznek van hazai futama, a magyar hétvégéken uralkodó remek hangulatra terelődött a szó.

„Személyes tapasztalat alapján mondhatom, hogy nagyon fontos a hazai verseny – mondta Mihchelisz. – Ilyenkor mindig az adott ország versenyzője kerül a középpontba, és ez némi szerencsével a sikerekhez is hozzájárulhat. A WTCC más megvilágításba helyezi a motorsportot, és úgy vélem, a sorozatnak épp erre van szüksége.”

Catsburg beismerte, a Hungaroring hangulata még külföldi versenyzőként is rendre lenyűgözi: „Sajnos holland futam nincs, de elmondhatom, hogy attól a támogatástól, amilyet Norbi Budapesten kap, még én is libabőrös szoktam lenni. Fantasztikus, milyen lelkesen szurkolnak neki, amikor kihajt a boxból, és nyilván én is nagyon szeretnék valami hasonlót átélni Hollandiában.”

Chilton hasonló véleményt fogalmazott meg: „Nicky fején találta a szöget, tényleg fantasztikus, amikor 80 ezer ember skandálja Magyarországon, hogy ’Norbi, Norbi, Norbi’. Szeretném, ha egyszer Angliában én is hallhatnám, hogy ’Tommy, Tommy’, szóval, ha valaki legalább itt Moszkvában megtenné, az nagyon jólesne…”