Miután a WEC-ben vb-címet és Le Mans-i 24 órást nyert, majd a Forma-1-ben is kipróbálta magát, Brendon Hartley a 2019/2020-as évadban a Formula E-be is belekóstol a Dragon Racing színeiben.

 

Eddig egyetlen versenyző sem akadt, aki 12 hónap leforgása alatt versenyzett a WEC-ben, az F1-ben és a Formula E-ben is, Brendon Hartley-nak viszont összejön a triplázás a Formula E 2019/2020-as idénynyitóján.

Az új-zélandi pilóta 2018 őszén még az F1-ben szerepelt, idén tavasszal elindult a WEC sebringi fordulóján, ősztől pedig már a Formula E mezőnyének teljes jogú tagja lesz, ugyanis leigazolta őt a Dragon Racing.

Ennek értelmében Hartley-ra kettős terhelés vár, mert azt már korábban bejelentették, hogy a WEC-ben is teljes szezont teljesít majd a Porsche színeiben.

Egyelőre nem tudni, a dátumütközéseket miként küszöböli ki, de egyelőre csak annak örül, hogy lehetőséget kap a Formula E-ben is:

„Örülök az új kihívásnak. Ez teljesen más sorozat azokhoz képest, mint amelyekben korábban versenyeztem, de remélem, hogy az ott szerzett tapasztalataim hasznosak lesznek, és erős idényt futok újoncként is.”

„Mindig is szerettem az utcai pályákat, márpedig ezekből a Formula E-ben vannak a legvadabbak. Hozzávéve, hogy ebben a sorozatban szerepel néhány a világ legjobb versenyzői és gyártói közül, igazán izgalmas kaland vár rám.”

„Máris megkezdtem a közös munkát a Dragonnal, és úgy érzem, sikeresek lehetünk együtt a következő évadban.”