Anthoine Hubert szombat esti halálhíre óta özönlenek a részvétnyilvánító üzenetek a spái F2-es versenyen bekövetkező tragédia kapcsán. A motorsport szereplőit megrendítették az események.

 

A Formula–2 spái fordulójának szombati versenyének második körében hatalmas baleset borzolta a kedélyeket, amelynek láttán mindenki ereiben meghűlt a vér.

Az Eau Rouge-ban kicsúszó Anthoine Huber autója a gumifalból Radillon-kanyarnál sodródott vissza a pálya felé, Juan Manuel Correa pedig már nem tudta kikerülni, így teljes sebességgel csapódott bele.

A francia autója kettétört, az amerikaié a feje tetejére állt, és már ekkor sejteni lehetett, hogy súlyosabb következményei lesznek a balesetnek, ami sajnos be is igazolódott. Szombat este az FIA megerősítette, Hubert belehalt sérüléseibe.

A motorsport közösségét megrendítették az események, és azóta is folyamatosan érkeznek a részvétnyilvánító üzenetek.

Lewis Hamilton: „Egészen lesújtó, ami történt. Nyugodj békében, Anthoine, imádkozom érted és a családodért. Ha bárki is egy pillanatra is azt gondolja, biztonságos az a sportág, amit űzünk, akkor nagyot téved. Minden versenyző az életét kockáztatja, amikor pályára hajt, és ezt jobban kellene tisztelniük az embereknek. A szememben Anthoine egy hős, amiért kockázatot vállalt, hogy az álmaiért küzdjön. Nagyon szomorú vagyok a történtek miatt.”

Jenson Button: „Lesújtó hírek érkeztek Spából. A szupertehetséges Anthoine Hubert belehalt sérüléseibe a mai F2-es baleset után. Nyugodj békében, bajnok!”

Mick Schumacher: „A sors brutális, a veszteség pedig feldolgozhatatlan. Anthoine, máris nagyon hiányzol!”

Max Verstappen: „Teljesen sokkolt Anthoine Hubert tragikus balesete. Szörnyű. Gondolatban a családjával, barátaival, csapatával, szeretteivel vagyok.”

Mattia Binotto: „Nagyon fájdalmas pillanatokat élünk át, amelyek során képtelenség megtalálni a megfelelő szavakat. Brutális módon lettünk visszarángatva a realitás talajára. Ez mindenkit arra emlékeztet, hogy szeretett sportágunk még mindig nagyon veszélyes.”

Christian Horner: „Anthoine Hubert tragédiája arra emlékeztet mindnyájunkat, mennyire kegyetlen tud lenni az a sportág, amit annyira szeretünk. F2-es bemutatkozó szezonjában bizonyította, hogy a jövő egyik sztárja lehetett volna. Őszinte részvétem a családjának.”

Toto Wolff: „Egészen borzasztó, amikor egy fiatalember elveszti az életét versenyzés közben. Nekünk, csapatfőnököknek is nagyon nehéz ez, mert mi vagyunk felelősek a versenyzőkért. Mi is édesapák vagyunk, pontosan tudjuk, milyen borzasztó lehet most a szülőknek.”