Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, Michelisz Norbert és a Hyundai a büntetősúlyok miatt esélytelenül vergődött a WTCR vuhani fordulóján, a magyar versenyző így nagyon csalódott.

 

Sajnos pont nélkül zárult a WTCR-ben Michelisz Norbert vuhani hétvégéje, ami azt jelenti, hogy két fordulóval a vége előtt 46 pontra nőtt hátránya a bajnoki éllovas Gabriele Tarquinivel szemben.

Noha a leggyorsabbakat sújtó büntetősúlyok miatt számítani lehetett rá, hogy a Hyundai végigszenvedi a kínai versenyhétvégét, Michelisz számára így is fáj, hogy nem tudott beleszólni az élen zajló küzdelembe.

„Tökéletesen tisztában voltam azzal, hogy a Hyundai számára pokolian nehéz versenyhétvége előtt állunk, hiszen a kilátásaink a zandvoortihoz hasonlítottak, amikor egyetlen pontot sem szereztünk a mezőny legjobb autójával” – írta blogjában a magyar pilóta.

„Kalkuláltam azzal, hogy a bajnokság esélykiegyenlítő-rendszerének kilengései miatt lesz még egy ilyen hétvégénk a szezonban, és hogy ez nagy valószínűséggel Vuhanban jön el. De mindezek ellenére legbelül mégis reménykedtem abban, hogy a várhatónál jobban alakulnak a dolgok.”

Bár Michelisz nagyon szeretné megnyerni a hátralevő hat verseny mindegyikét, attól tart, a Hyundai hamarosan megkérheti, hogy a bajnoki helyzetre való tekintettel segítse Tarquinit.

„Ha előveszem a csapatvezetői énemet, amit a M1RA-nál már gyakorolhattam, akkor bizony bennem is felvetődik a gondolat, hogy mikor kérnek meg arra, hogy a szezon végéig segítsem a tabellát vezető csapattársamat a bajnoki cím megszerzésében. Őszintén mondom, hogy erre még nem került sor, egyelőre még csak nem is utalt senki ilyesmire a csapaton belül.”

„De reálisan nézve azt tudom, hogy két versenyhétvégével a vége előtt a 46 pontos lemaradás borzasztóan sok, és elsősorban nem is a ponthátrány aggasztó, hanem az, hogy hat pilóta van kedvezőbb helyzetben nálam jelenleg. Nem tehetek mást, minthogy előre menekülök, és azt a taktikát követem, ami tavaly egyszer már működött: innentől mindkét hátralévő helyszínre külön mini-bajnokságként tekintek.”

A bajnokság állása: 1. Tarquini 241 pont, 2. Björk 234, 3. Muller 234, 4. Oriola 207, 5. Vernay 205, 6. Guerrieri 199, 7. Michelisz 195, 8. Vervisch 192, 9. Ehrlacher 178, 10. Huff 162