Kevesebb, mint egy hónap múlva kezdődik a túraautó-vk (WTCR) 2019-es idénye, amelynek Michelisz Norbert ezúttal is győzelmi ambíciókkal vág neki. A magyar versenyző tudja, nem lesz könnyű dolga idén.

 

Szép lassan minden jelentős sorozatban kezd beindulni az élet a motorsport világában, és nincs ez másként a WTCR-ben sem, ahol a tesztekkel már megkezdődött az akció a pályán.

Az első versenyhétvégét ugyan csak április 6-7-én rendezik Marokkóban, Michelisz Norbert azonban máris ezer fogon ég, és várja, hogy megméretesse magát az elképesztően erős mezőnyben:

„Már tavaly is azt mondtam, hogy sosem szerepeltem azelőtt olyan kiegyensúlyozott és olyan sok potenciális bajnokesélyest számláló bajnokságban, mint a WTCR. Idén újra igaz ez a kijelentés, ugyanis egyértelműen még tovább erősödött a mezőny a téli szünetben.”

„A 2018-as élmenők mind ott lesznek a pályán idén is, de visszatért a háromszoros túraautó-világbajnok Andy Priaulx, a korábbi DTM-második Augusto Farfus, a WTCC-ben futamgyőztes Nicky Catsburg és Néstor Girolami, valamint csatlakozott a sorozathoz a ralikrossz-világbajnok Johan Kristoffersson is.”

„Komolyan mondom, hogy jó látni ezt a fejlődést, mert mindig szerettem, ha magasra kerül a léc. Minél keményebbek az ellenfelek, annál jobban ki tudom tolni a saját határaimat.”

Michelisz elismerte, ilyen mezőnyben tökéletes teljesítményre van szükség, és a rengeteg külső körülmény miatt még így sem biztos a bajnoki cím. A Hyundai versenyzője viszont örül, hogy rajta kívül egy másik honfitársnak is szurkolhatnak a magyarok, mert Tassi Attila is helyet kapott a bajnokságban:

„Büszke vagyok arra, hogy a sikerében talán nekem és a M1RA-nak is volt valamennyi szerepe.

Attika példája egyben reményt adhat minden olyan fiatal magyar autóversenyzőnek, aki szeretne profivá válni, hogy ha a megfelelő környezetben, a megfelelő csapat és szakemberek segítségével kezd el dolgozni, akkor belátható időn belül elérhető, hogy egy gyártó bizalmat fektessen belé.”