A Peugeot leleplezte vadonatúj versenyautóját, a 308TCR-t, amellyel a 2018-ban induló WTCR-ben versenyez majd. A francia márka korábbi TCR-autóját továbbfejlesztve alkotta meg az idei modellt.

 

A TCR Benelux és a TCR Europe mezőnyében már korábban is találkozhattunk a Peugeot 308-as modelljével a versenypályákon, a francia gyártó azonban a világkupa megalakulásával szintet lép, és továbbfejlesztett járgánnyal vág neki a WTCR-nek.

A WTCC utódsorozatában a Peugeot a 308TCR-rel szerepel majd, amely a 308GTi alapjaira épült, és amely alapos ráncfelvarráson esett át a korábbi verzióhoz képest. Továbbfejlesztették többek között a karosszériát, a váltót, és az autó kezelhetőségén is igyekeztek javítani.

A 308TCR-t már a pályán is tesztelték, ám az ügyfelek valószínűleg csak április elején, közvetlenül a WTCR nyitóhétvégéje előtt juthatnak hozzá az autóhoz. A Peugeot sportigazgatója, Bruno Famin büszke az új modellre:

„A Peugeot 308 Racing Cup már eddigi elérhető volt a TCR-ben versenyző csapatoknak, de a bajnokságban kialakult helyzet arra inspirált minket, hogy szintet lépjünk. Szeretnénk megfelelni az ügyfeleink igényeinek, és olyan autót biztosítani nekik, amellyel a legmagasabb szinten is versenyezhetnek, és ez 2018-tól a WTCR lesz.”

„A Peugeot 308TCR épp a megfelelő időben érkezik, hiszen ezzel is demonstráljuk elkötelezettségünket a Peugeot Sport ügyfelei iránt. Hogy megfeleljünk teljesen jogosan felvetődő igényeiknek, tapasztalatunkat és szakértelmünket latba vetve olyan autót alkottunk meg számukra, amely versenyképes, megbízható, és amelyet élvezetes vezetni.”