Bár saját bevallása szerint is bosszantóan alakult Michelisz Norbert versenyhétvégéje Szuzukában, a magyar versenyzőnek erőt ad, hogy a második futamon a dobogón ünnepelhetett Japánban.

 

Újabb küszködős versenyhétvégét zárt Michelisz Norbert, Szuzukában viszont legalább az vigasztalhatta, hogy a második futamon dobogóra állhatott. A magyar versenyző a blogján írt arról, hogy megpróbáltatásai már az időmérőn elkezdődtek:

„Mindkét időmérőn Gabriele Tarquini volt a leggyorsabb hyundaios, akit a csapattársaként szélárnyékot biztosítva segítettem a kvalifikációkon. Ami igazán bosszantó volt az időmérők után, az nem is a megszerzett 8. és 7. helyezés volt, hanem az, hogy az első futamra öt másik versenyzővel együtt három rajthelyes büntetést kaptam.”

„Miután kijöttem a boxutcából, arra érkeztem meg Thed Björk mögé, hogy ő nagyon lassan halad a pályán. Ösztönösen arra gondoltam, hogy azért megy ilyen lassan, mert mögöttünk érkezik valaki nagy tempóval, aki az én figyelmemet elkerülte, ezért lelassítottam mögötte pont a biztonságot szem előtt tartva.”

„Ezután azonban beszorultam mögé, mert Tarquini kicsit mellém érve lassított vissza, így takarta az oldalsó visszapillantóm látószögét, és a belsőből sem tudtam felmérni a viszonyokat, mert közben megérkeztek mögénk a többiek, akiket szintén megbüntettek.”

„Igazságtalannak éreztem, hogy egy kalap alá vettek a büntetéssel a többiekkel, mert az adott szituációban nekem nem volt választásom.” 

Michelisz végül az első futamot pont nélkül zárta, a másodikat a harmadik helyen, a harmadikat pedig kilencediken, így minimálisra csökkentek bajnoki esélyei. A Hyundai versenyzője ennek ellenére igyekszik a pozitívumokra koncentrálni:

„Amikor hazaértem, még mindig a következő szó jutott először eszembe a szuzukai versenyhétvégéről: bosszantó. A makaói szezonzáró előtt már csak matematikai esélyem maradt a bajnoki címre, de amíg a minimális sansz megvan, addig nem szabad feladni. A szuzukai dobogóból építkezve szeretném szép eredményekkel zárni a szezont, hogy a sok viszontagság ellenére 2018-ról ne az a b-betűs jelző jusson elsőre eszembe.”

A WTCR állása egy fordulóval a bajnokság vége előtt: 1. Tarquini 291 pont, 2. Muller 252, 3. Björk 238, 4. Oriola 227, 5. Vernay 216, 6. Guerrieri 213, 7. Michelisz 212, 8. Vervisch 203, 9. Huff 197, 10. Comte 191