Nem a várakozásoknak megfelelően alakult Michelisz Norbert nürburgringi hétvégéje, a magyar versenyző ugyanis egy negyedik és egy ötödik hely után a harmadik versenyen kiesett, és még meg is büntették. Ki kell elemeznie helyzetét.

 

Vegyes érzésekkel zárta Michelisz Norbert a WTCR németországi fordulóját, ahol jobban és rosszabbul is alakulhattak volna versenyei. Csapata, a BRC Racing ezúttal nem tudta kihozni a maximumot a Hyundaiból, ahogy Michelisznek is adódtak problémái. A magyar versenyző reálisan értékelt:

„Hasonló érzések kavarognak bennem, mint a marokkói szezonnyitó után: sikerült pontokat gyűjtenem, de nem jött ki a maximum a lehetőségeimből.  hétvége első részével összességében elégedett lehettem.”

„A második futam kifejezetten jól alakult az ötödik helyezéssel, amit úgy sikerült megszereznem, hogy a végén a Döttinger Höhében megelőztem Yann Ehrlachert. Tudtam, hogy gyorsabb vagyok a Hondánál, így ezt az előre eltervezett forgatókönyv szerint sikerült véghez vinnem. Az első futamon sajnáltam, hogy Huff megelőzött, és ezzel leszorított a dobogóról a negyedik helyre, de azt kell mondjam, ezt ügyesen csinálta.”

Az első két futam után Michelisz még a harmadik helyen állt a bajnokságban, az utolsó futamon viszont a kiesés visszavetette, és lecsúszott az összetett negyedik helyére. Gondjait tetézi, hogy a Robert Huff-fal való ütközés miatt még meg is büntették, így a következő helyszínen hátrasorolják.

„Huff nem számított arra, hogy ott bemegyek mellé, ezért a számára szokásos íven fordult volna, így ütköztünk össze. Nekem megsérült a bal első futóművem, aminek következtében nem tudtam ráfordulni a kanyarra, és mindketten kiestünk. Az egész esetben a legfájóbb nem is a kiesés volt, hanem hogy öt rajthelyes büntetést kaptam a következő hétvégére.”

A szintén Hyundaijal versenyző Yvan Muller Racing ezúttal gyorsabb volt Micheliszéknél, ezért a következő hétvége előtt ki akarják, elemezni, miért nem tudták kihozni az autóban rejlő lehetőségeket:

„Most a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk az okát, hogy az első két fordulóban meglévő tempóelőnyünk miért tűnt el a másik Hyundai-csapattal szemben. Szeretnék alaposan kielemezni minden esetet, hogy megvizsgáljam, mit csinálhatnék jobban annak érdekében, hogy ne kerüljek hasonló helyzetekbe a szezon fennmaradó részében.”