Nem kevesebb, mint öt magyar versenyzőnek szurkolhatunk a WTCR hungaroringi fordulóján április végén, mert kiderült, hogy szabad kártyával a M1RA-istálló is indul Nagy Dániellel a volánnál. Rajta kívül Michelisz Norbert, Szabó Zsolt, Nagy Norbert, Nagy Dániel és Tassi Attila is ott lesz a mezőnyben.

 

Valódi népünnepélyre számíthatunk a WTCR hungaroringi fordulóján, a magyar rajongók ugyanis öt honfitársuknak szurkolhatnak április 28-29-én.

A legnagyobb kedvenc természetesen továbbra is a bajnoki címre is esélyes Michelisz Norbert lesz, ám a Zengő párosának, Szabó Zsoltnak és Nagy Norbertnek, valamint a beugró Nagy Dánielnek és Tassi Attilának is szól majd a taps és a biztatás a lelátókon.

Utóbbi kettő részvétele azért meglepetés, mert ők nem állandó tagjai a mezőnynek, csak a Hungaroringen versenyeznek szabadkártyásként – előbbi a M1RA színeiben, utóbbi pedig privát indulóként.

Michelisz Norbert így a tavalyi TCR-forduló után ismét abba a furcsa helyzetbe kerül, hogy saját csapata és versenyzője ellen száll majd harcba – igaz, ha minden jól alakul ő a győzelmekért, Nagy Dániel pedig a tisztes helytállásért csatázik.

„Sokat dolgoztunk azon, hogy mindössze egy évvel a M1RA megalakulása után eljussunk a világ első számú túraautó-sorozatába, ami a WTCC megszűnését követően egyértelműen a helyét átvevő

WTCR lett idén. A magyar túraautózásban egyedülálló, hogy egy ilyen fiatal csapat szerepel csúcsbajnokságban, úgyhogy nagyon lelkesek és büszkék vagyunk” – fogalmazott a M1RA csapatvezetője, Bári Dávid.

„Minden alkalmat örömmel ragadunk meg, amikor magyar csapatként, magyar pilótával, magyar közönség előtt bizonyíthatunk. A hazai autósport ünnepe következik a Hungaroringen, hiszen velünk együtt öt magyar is lehet a pályán ezen a hétvégén."

"Boldogok vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a fantasztikus találkozásnak az autósport-rajongókkal. Egyelőre erre az egy fordulóra és egy pilótával szól a WTCR-kalandunk, meglátjuk, hogy lesz-e még lehetőségünk hasonlóra.”