A versenyzők szerint a WTCC gumiszállítójának ki kellene vizsgálnia idei termékeit, mert mostanában olyan eseteknek is rendre defekt a vége, melyeket korábban simán megúsztak. Michelisz Norberten kívül Nicky Catsburgot és Tiago Monteirót is sújtják a gumiproblémák.

 

Ha koccanás, akkor defekt – jól ismerik idén ezt a keserű törvényszerűséget Michelisz Norbert szurkolói, akik a szezonban többször is kénytelenek voltak végignézni, ahogy kedvencük versenye valamilyen gumiprobléma miatt megy tönkre.

A jelenség azért feltűnő, mert korábban nem számított rendszeresnek, hogy az abroncsok a legapróbb koccanástól is kikészülnek, Argentínában például Michelisz az idei harmadik defektjét szenvedte el a nyitófutamon. De nem járt jobban Nicky Catsburg sem, akinek mindkét versenyét gumiprobléma tette tönkre – a főfutamon konkrétan a győzelmet vesztette el emiatt. Mivel már a Nürburgringen is többen szenvedtek defekt miatt, a Volvo holland versenyzője szerint ezt már nem nézhetik tétlenül a Yokohamánál.

„Az argentin pálya felülete nagyon sima, és olyan kerékvetők sincsenek rajta, amelyek felsérthetik a gumit. Ha összehasonlítjuk a Vila Real-ival, a közelében sincs megterhelés szempontjából, tehát egyszerűen nem értem, mi történhetett. Egy valami azonban biztos: a defektek az egész szezont beárnyékolják, és ez minden pilótát ugyanúgy érint. Nagyon alaposan utána kell nézni, mi történik.”

Michelisz Norbert szintén szeretné, ha változna a helyzet: „Mondtam is Bári Gergőnek a rádión, hogy valami átok ül rajtam, mert korábban a hasonló ütközések után elferdült a kormány, de tízből egyszer, ha defektet kaptam, most meg sorra jönnek ezek az esetek, és már kezdem unni őket…”

A legkeményebben azonban Tiago Monteiro fogalmazott, aki még a Nürburgringen kapott defektet: „Nagyon mérges vagyok a Yokohamára. Minden évben van valami probléma, és ezen a szinten ez megengedhetetlen. A helyzet már túl veszélyes, nem játszhatnak emberi életekkel.”