A Polestar motorsport-főnöke, Alexander Murdzevski Schedvin szerint a Volvo azért tudta megnyerni a 2017-as vb-címet a WTCC-ben, mert legfőbb riválisánál, a Hondánál fejetlenség uralkodott, és nem értették meg egymást az egyes részlegek. A Honda nem hagyta válasz nélkül a felvetést.

 

Éles kritikával illette a Polestart iránytó Alexander Murdzevski Schedvin idei ellenfelét, a Hondát. A szakember nem rejtette véka alá, hogy úgy véli, riválisuk bénázása nagy szerepet játszott ő sikereikben:

„Azért nyertünk mi, mert nálunk minden egy tető alatt van, egységesen dolgozunk. Ezzel szemben a Honda motorjait Japánban gyártják, az Egyesült Királyságban alakítják át, miközben az autót egy olasz csapat üzemelteti. Egy csomó mérnök jön a Hondával, mindenki 15 különböző nyelvet beszél, így senki nem ért semmit.”

A szakember meglátásait természetesen nem hagyták válasz nélkül a Hondánál, és a JAS Motorsport egyik vezetője, Alessandro Mariani kijelentette, csak nevetni tud ellenfele nyilatkozatán:

„Láttam, mit mondott, de csak mosolygok rajta. Azt állítja, hogy a Hondánál káosz uralkodott, és nem értettük meg egymást. Akkor mégis mivel magyarázza azt a tényt, hogy több győzelmet és pole pozíciót szereztünk a Volvónál 2017-ben? A csapatban pedig igenis harmónia uralkodik. Tiago balesete miatt változtatunk kellett a pilótafelálláson, de az új srácok is tökéletesen alkalmazkodtak, és minden nehéz helyzeten átlendültünk.”

„Elképedve olvastam a negatív megfigyeléseit arról, ami valójában a nagy erősségünk volt: hogy képesek vagyunk hatékonyan integrálni több kultúrát is a csapatban. Rengeteget profitáltunk abból, hogy több különböző munkamódszert ismerhettünk meg, és pontosan ez az, ami hozzásegített minket ahhoz, hogy az elmúlt öt év mindegyikében futamokat tudjunk nyerni.”