A Sebastien Loeb Racing is nevezett a ralikrossz-vb (WRX) 2018-as szezonjára, így a Peugeot gyári csapatával versenyző kilencszeres ralivilágbajnok saját alakulata ellen is megvív idén. Az új csapat pilótája Gregoire Demoustier lesz.

 

A WTCR mellett a WRX-ben is versenyez idén a Sebastian Leob Racing, vagyis a francia alakulatra most már kétfrontos küzdelem vár.

A kilencszeres ralivilágbajnok csapata az elmúlt években csak a WTCC-ben versenyzett, így az új kaland nagy kihívást jelent majd. A Peugeot gyári csapatával szintén a mezőnyben szereplő Loeb tanácsaival segítheti az alakulatot, ám a pályán már csak saját érdekeit nézheti.

Persze a privát istálló volánja mögött Gregoire Demoustier aligha szól majd bele a nagyok küzdelmébe, de így is nagy az izgatottság a szezon előtt. Dominique Heintz társtulajdonos jó eredményekre számít:

„Azzal, hogy neveztünk a ralikrossz-vb-re, új és izgalmas fejezettel bővül a Sebastian Loeb Racing története. A kategória igazán gyorsan fejlődik, és nagy érdeklődés övezi mind a média, mind a rajongók részéről. Ezt Sebastien is jól tudja, és nagyszerű, hogy ő is ott lesz minden versenyen.”

„Annak is örülhetünk, hogy Gregoire-t ismét a fedélzeten üdvözölhetjük, akivel már együtt dolgoztunk a WTCC-ben 2016-ban. A WRX-es tapasztalata nagyon hasznos lesz, és mindig öröm olyan versenyzővel együttműködni, akit már ismerünk.”