A pályafutását jövőre a Citroennél folytató Sebastien Ogier beismerte, ultimátumot adott a Fordnak. A francia nagyobb gyári támogatást követelt, erre azonban nem kapott garanciát, ezért távozik 2019-ben.

 

Noha Sebastien Ogier tavaly megnyerte a rali-vb-t az M-Sport Forddal, és idén is van esélye a címvédésre, hosszú távon nem látta elég elkötelezettnek a márkát, ezért inkább a Citroennél folytatja.

A klasszis szívesen maradt volna jelenlegi csapatánál, ám amikor nagyobb gyári támogatást kért a Fordtól, süket fülekre talált. Ennek következtében a távozás maradt az egyetlen reális opció:

„Tavaly év végén úgy tűnt, a Ford hajlandó segíteni minket, hogy tovább fejlődjünk, és szintet lépjünk, az idei szezon viszont csalódáskeltő volt e tekintetben. Valójában ultimátumot adtam a Fordnak: vagy hivatalos támogatást kapunk, vagy jó eséllyel távozom.”

„Nehéz döntés volt, mert két remek évet töltöttem az M-Sporttal és a Forddal, amellyel nagy dolgokat értünk el. Nem titok, jól éreztem magam a csapatnál, de a Ford nagyobb támogatása nélkül egyre nehezebb lett a helyzet.”

Ogier jelenleg harmadik a bajnokságban, és mindennek tökéletesen kell alakulnia ahhoz, hogy újabb bajnoki címet ünnepeljen, legyőzve Thierry Neuville-t és Ott Tanakot.

Bár a citroenes váltás furcsának tűnhet, hiszen a francia márka 2012-ben nyert legutóbb vb-t Sebastian Loebbel, tavaly pedig az utolsó helyen végzett a gyártók bajnokságában, Ogier biztosítékot kapott a gyári támogatásra és a projekt felpörgetésére.