Sébastien Ogier úgy érzi, szintet lépett annak köszönhetően, hogy a Volkswagen gyári csapata után az M-Sport Forddal is vb-címet tudott nyerni a WRC-ben. A francia klasszis szerint ezzel bizonyította, hogy minden körülmények között képes felérni a csúcsra.

 

Sébastien Ogier idén sorozatban ötödször lett világbajnok a WRC-ben, és noha személy szerint minden trófea ugyanolyan kedves számára, elismerte az idei diadal értékesebb lehet az emberek szemében.

A Volkswagen egyeduralkodása idején sokan csak a domináns autónak tulajdonították Ogier sikereit, a francia azonban teljesen más körülmények közt, az M-Sport Forddal is felért a csúcsra, így minden kétkedőnek bizonyított.

„Nagy elégedettséggel tölt el, hogy új környezetben is meg tudtam nyerni a világbajnokságot. Az emberek gyakran azt hiszik, hogy a legjobb csapattal könnyű nyerni, de ez nem igaz. A győzelmet megszerezni akkor sem könnyű, ha a legjobb autóban ülsz, mert akkor is el kell végezned a munka rád eső részét.”

„Viszont még keményebb a dolgod, ha a legkisebb csapattal és a legkisebb költségvetéssel versenyzel. Ez teszi a kihívást még nagyobbá, és azt hiszem, ezért kaptam most nagyobb elismerést, ami igazán jó érzésekkel tölt el.”

Ogier elmondta, a győzelem értékéhez szintén sokat hozzátesz, hogy az elmúlt évekkel ellentétben idén nem dominált egyetlen csapat. Az M-Sport Ford, a Hyundai, a Citroen és a Toyota egyaránt nyert versenyeket, így a világbajnoki cím sorsa izgalmas, változatos küzdelemben dőlt el.

„A nézők imádják, amikor minden csapat versenyt nyer. Mindig is mondtam, hogy azok a legjobb sportágak, amelyekben nem lehet előre megjósolni a győztest. Most a WRC-ben is ez a helyzet, és a MotoGP-t is emiatt imádom.”