Nem sikerült jól a Hyundai első versenye a 2018-as rali-vb-n, ahol mindhárom versenyző problémákkal küszködött. Noha a csapat a Monte-Carló-i megméretés után az utolsó helyen áll, nem uralkodott el a fedélzeten.

 

Vérmes reményekkel vágott neki a Hyundai a 2018-as rali-vb-nek, a nyitányon azonban semmi nem jött össze a csapatnak.

Thierry Neuville erős kezdés után árokba csúszott, Andreas Mikkelsen egy pályaelhagyás során rongálta meg az i20 generátorát, Dani Sordo pedig szintén árokba borult.

A három versenyző közül végül csak Neuville-nek sikerült a pontszerzés, ám a 14 egység még így is csupán a bajnokság utolsó helyére elegendő a Hyundainak.

A csapatot irányító Michel Nandan ennek ellenére nem kongatja a vészharangokat:

„Ha valaki már az első rali után pánikol, ott vége is a dalnak. Rendben, a tény az, hogy rossz eredményt értünk el. De inkább nézzünk előre, és készüljünk a következő versenyre." 

"Svédországban általában versenyképes az autónk, és Thierry is jól szokott szerepelni. A körülmények sem annyira nehezek, szóval jövőre talán ott kellene kezdeni a szezont!”

„Technikai szempontból nem voltak problémáink, az autó jól teljesített. A gondok mind a nehéz körülményekre vezethetők vissza.”