Jari-Matti Latvala már 15 verseny óta nyeretlen a rali-vb-n, ezért módosította céljait: a finn pilóta mostantól nem a világbajnoki címet veszi célkeresztbe, hanem azt, hogy újra visszatérjen a győztes ösvényre, és minél több ralit tudjon megnyerni.

 

Kisebb krízisbe került Jari-Matti Latvala, aki a 2017-es Svéd rali óta nem ünnepelhetett győzelmet. Noha a finn versenyző célja minden évben a világbajnoki cím elhódítása, az új szituáció miatt módosított hozzáállásán, és jelenleg csak az foglalkoztatja, hogy újra nyerjen. 

Ennél hosszabb győzelmi ínség csak 2010 körül sújtotta, amikor sorozatban 18-szor nem tudott nyerni, és elmondta, nem szeretne új „rekordot” elérni:

„Már régen nyertem legutóbb, szóval most hétvégén igazán fontos, hogy győzzek Argentínában. Az előző forduló előtt sokat gondolkodtam a világbajnoki címen, de most változott a hozzáállásom. Azt mondom magamban, gyerünk, koncentráljunk eseményről eseményre, és próbáljuk meg azokból kihozni a maximumot.”

A Toyota sztárja nem titkolja, hogy nagyobb nyomás nehezedik rá, amiért csapattársai jobb formát mutatnak. A finnt ugyanakkor épp ez segítheti hozzá az előkelőbb eredményekhez:

„Ott Tänak és Esapekka Lappi igazán jól teljesítenek, ezáltal nagyobb az elvárás is.  De néha a nyomás pozitív is lehet, mert jobb teljesítményre sarkall. Mostantól mindent beleadok, és igyekszem a lehető legtöbbet kihozni lehetőségeimből.”

A WRC állása a hétvégi Argentin rali előtt: 1. Ogier 84 pont, 2. Neuville 67, 3. Tänak 45, 4. Mikkelsen 41, 5. Meeke 36, 6. Lappi 36, 7. Latvala 31, 8. Sordo 30, 9. Breen 20, 10. Evans 18