Nem mindennapi körülmények között nyerte meg a Mexikó ralit Kris Meeke, hiszen a brit nem sokkal a cél előtt lecsúszott a pályáról, és a parkoló autók között lavírozva tudott csak visszatérni a kijelölt útra.

 

Drámai befutót produkált a hétvégi Mexikó rali, a versenyben magabiztosan vezető Kris Meeke ugyanis a verseny végén hibázott, és lecsúszott az útról.

Ez önmagában még nem is jelentene akkora szenzációt, ám a pilóta pechére az út mentén épp egy parkoló feküdt, így nem tudott azonnal visszatérni a pályára, hanem a közúti autók között lavírozva kellett belőnie a helyes irányt. Némi tétovázás után mindenesetre sikerült megtalálnia az utat, és a kis közjáték ellenére is megnyernie a versenyt.

„Szerencsés srác vagyok, nagyon szerencsés – ismerte el a győzelmi ceremónia után Meeke. – A bukkanó kifogott rajtam, megdobta az autót, és már le is csúsztam a pályáról. Végül sikerült utat találnom a parkoló autók között, de pokoli pillanatokat éltem át.”

A gyengécske szezonkezdet után igazán jót tett Meeke lelkének ez a győzelem, mert ez mutatja, hogy a Citroen C3 az előzetes félelmekkel ellentétben mégis jó konstrukció:

 „A legjobban annak örülök, hogy sikerült megmutatnom az autóban rejlő potenciált. Mindig is tudtam, hogy nem végeztünk rossz munkát a télen, egyszerűen csak a körülmények nem passzoltak az első két ralin.”