Évek óta óriási népszerűségnek örvend a világ sztárversenyzőit felvonutató Bajnokok Tornája, amelyen a meghívottak egy kétnapos gálaesemény keretein belül mérik össze tudásukat különböző járgányokkal. Sebastian Vettel idén is ott lesz.

 

Miután néhány hete bejelentették, hogy 2019-ben Mexikóváros ad otthont a jövő évi Bajnokok Tornájának, nemrég az első sztárversenyzők kiléte is nyilvánossá vált.

Az egyik legizgalmasabb induló a négyszeres F1-es világbajnok Sebastian Vettel, aki korábban sikert sikerre halmozott a népszerű gálaeseményen.

A német pilóta 2007 és 2012 között Michael Schumacherrel karöltve minden egyes évben diadalmaskodott a nemzetek versenyén, de 2015-ben az egyéni megméretésben sem talált legyőzőre.

A Ferrari klasszisa izgatottan várja a január 19-20-án megrendezendő mexikói eseményt:

„Nagyon örülök, hogy ismét részt vehetek a Bajnokok Tornáján, ami rendszeres programmá vált az életemben az F1-es bemutatkozásom óta. Minden versenyzőnek, akit az a megtiszteltetés ér, hogy részt vehet ezen az eseményen, rögtön beleszeret ebbe a versenybe.”

„Ez azért lehet, mert mindnyájunkat arra emlékeztet, miért is kezdtünk el versenyezni: a versengés élményéért azonos autókkal.”

Vettelen kívül ott lesz a mezőnyben a versenyzéstől már visszavonult David Coulthard is, aki idei szaúd-arábiai diadala után természetesen szeretné megvédeni címét:

„Régóta fennálló rejtély, miként érhetek el nagy sikereket a Bajnokok Tornáján olyan versenyzőkkel szemben, akik fiatalabbak és tehetségesebbek nálam. De ilyen a kieséses rendszer sajátossága.”