Egyetlen versenyhétvége után befejezte GP3-as szezonját Will Palmer, mert úgy döntött, inkább egyetemi gyakorlatára fekteti a hangsúlyt. A korábbi F1-es pilóta Jolyon Palmer öccse később folytatná a versenyzést.

 

Különös döntést hozott pályafutásával kapcsolatban Will Palmer, aki egyetlen GP3-as versenyhétvége után inkább befejezi a szezonját.

A 21 éves versenyző megpróbálta összeegyeztetni a versenyzést és egyetemi tanulmányait, a gyakorlati periódusba érve azonban ezt már nem tartotta lehetségesnek.

Palmer készletmenedzsmentet tanul az egyetemen, elméleti tudása megszerzése után pedig eljött az ideje a munkaköri gyakorlatnak. A brit emiatt megszakította versenyzői karrierjét:

„Most kezdtem a gyakorlatomat, Londonban kezdtem a munkát múlt héten. Nehéz volt a döntés, hogy folytassam-e a szezont vagy sem. A barcelonai versenyhétvége után sokat gondolkodtunk, hogy kitaláljuk, mi lenne a legjobb.”

„Kombinálhattam volna a munkát a versenyzéssel, de a GP3-as mezőny túl erős ahhoz, hogy ne ebbe fektessem minden energiám. A többiek száz százalékos erőbedobással küzdenek, én pedig négy munkanap után beesek a versenyhétvégére. Nem tudtam volna fenntartani az eddigi szintet. Mivel az egyetemet és a munkakarriert illetően remek lehetőségeim adódtak, szerintem jól döntöttem.”

Palmer ennek ellenére nem akarja végleg lezárni autóversenyzői pályafutását, és az egyéves gyakorlat letelte után újra felvenné a bukósisakot. Úgy érzi, egy év kihagyás után is jó esélyei lennének a visszatérésre:

„Nem akarom végleg bezárni magam mögött az ajtót. Idén már nem ülök autóba, de remélem, hogy a jövőben visszatérhetek. Továbbra is imádom a versenyzést, és talán a későbbiekben jobban koncentrálhatok erre, mint a civil munkára. Semmi sem dőlt még el a jövőt illetően.”