Elképesztő jeleneteknek lehettek szemtanúi azok a nézők, akik a hétvégén kilátogattak az indianai Anderson Speedwayen zajló Figure 8 versenyre, amelyen két versenyző magáról megfeledkezve tombolt.

 

A motorsport világában manapság még az alsóbb szinteken is nagyon ritka, hogy egy versenyző ököllel próbáljon elégtételt venni a pályán ért sérelmei miatt, nemrég viszont egy indianai Figure 8 versenyen csak rendőri intézkedés tudott félbe szakítani egy verekedést.

Egy újraindítást követően Shawn Cullen egy felelőtlen manőverrel megforgatta az előtte haladó Jeffery Swinfordot, aki ezen annyira felidegesítette magát, hogy ellenfele lefulladt autója mellé hajtott, és szándékosan felhajtott annak motorháztetőjére.

Cullen csak a szerencsének köszönhette, hogy nem sérült meg, ezért autójából kipattanva odarohant Swinfordhoz, és őrült módjára kezdte püfölni, aminek csak egy pályára berohanó rendőr tudott véget vetni, aki elektrosokkolóval terítette földre a versenyzőt.

Az eset után mindkét felet letartóztatták, a pálya tulajdonosa pedig kijelentette, az autóját fegyverként használó Swinford soha többé nem teheti be a lábát a létesítmény területére:

„Képtelen vagyok felfogni, ami történt. Amíg itt én vagyok a tulajdonos, addig Swinford nem versenyez itt többé, márpedig az hosszú ideig fog tartani.”