A héten betöltötte 16. életévét Keszthelyi Vivien, így a magyar versenyzőlány előtt végre megnyílt a lehetőség, hogy igazán nívós nemzetközi sorozatokban folytassa pályafutását. Hamarosan nagy bejelentés jöhet.

 

Bár egy születésnap mindig, minden körülmények között jeles alkalom, Keszthelyi Vivienre ez most különösen igaz, hiszen a feltörekvő tehetség 16. életévének betöltésével végre kiléphet a nagy nemzetközi porondra.

Eddig csupán különengedéllyel indulhatott a CEZ Közép-európai Zóna Kupában (ahol egyébként meg is nyerte az országos bajnokságot), mostantól viszont életkora egyetlen sorozatban sem jelenthet akadályt. A versenyzőlány pályafutása meredeken ível felfelé, fejlődését pedig az biztosítja, hogy az Audi Sport akadémiáján pallérozódik, ahol világhírű pilótáktól tanulhatja el a szakma csínját-bínját.

Az akadémia vezetője, Sepp Haider külön fel is hívta a születésnapján, hogy biztosítsa róla, pályafutása legszebb szakasza még csak ezután vár rá: „Ez nagyon fontos dátum, innentől valódi lehetőségekkel teli időszak kezdődik a karrieredben.”

Az Audi Sport versenyzőakadémiájának legfiatalabb tagja és csapata már szeptemberben, a német túraautó-bajnokság (DTM) Hungaroringen megrendezett versenyhétvégéjén elkezdte a tárgyalásokat a 2017-es évről, ezek az egyeztetések pedig – bár hosszúra nyúltak, többek között a versenynaptárak véglegesítése miatt – remélhetőleg rövidesen véget érnek.

Keszthelyi Viven elsődleges célja, hogy életkorához képest a lehető legerősebb és legnívósabb sorozatban versenyezzen, ahol minőségi ellenfelekkel mérheti össze tudását. A tervek kezdenek kikristályosodni, így már csak a nagy bejelentés van hátra!