Feltámasztotta az édesapja alapította gokartcsapatot, majd szélesíti a palettáját a projektbe F1-es múltját is bevonó Jenson Button.

 

Újabb és újabb területeken próbálja ki magát a Formula-1-es világbajnok Jenson Button, aki nevelő gokartcsapata, a Rocket Motorsport feltámasztása után a színeiben elindul egy offroad-versenyen novemberben.

November 19. és 24. között rendezik a Baja-versenyt Kaliforniában, ahol Button a Brenthel Industries által üzemeltetett spéci Trophy Truckkal indul, amely szjnezése a 2009-es Brawn GP-re emlékeztet - a brit ezzel nyerte első és egyetlen F1-es vb-címét.

"Biztosan különleges élmény és kihívás lesz, olyasmit, amit nagyon régóta szerettem volna megtapasztalni - mondta a 39 éves Button. - Több mint húsz órát versenyezni offroad-terepen nagyon különbözik majd attól, amit valaha is csináltam. Elképesztőek a különböző talajfelszínek!"

Button és két csapattársa a Las Vegas-i Mint 400-as versenyen kezdhet el ismerkedni a járművel.

"A Mint 400 a legnagyobb offroad-verseny az Államokban, úgyhogy már nagyon várom, hogy kimenjünk a sivatagba, és megnézzük, milyen is" - dörzsölte a tenyerét Button, aki mexikói Baja 1000-esen versenyez majd novemberben.