Először nyilatkozott borzalmas balesete óta a 18 éves Billy Monger, aki egy F4-es ütközés után néhány hete mindkét lábát elvesztette. A tragédia ellenére a fiú megőrizte lelki erejét, és máris azon gondolkozik, hogy térhetne vissza a versenypályákra.

 

Példás kitartás, elképesztő lelkierő és végtelen hit – leginkább ezek jellemzik a 18 éves Billy Mongert, aki feltörekvő versenyzőként nemrég olyan balesetet szenvedett, mely után a legtöbb ember már rég feladta volna.

A brit fiú egy doningtoni F4-es versenyen ütközött, és lábai annyira roncsolódtak, hogy mindkettőt amputálni kellett, de annak ellenére, hogy élete örökre megváltozott, Billy küzdeni akarása egyáltalán nem csökkent.

A tragikus hírek hallatán összefogott érte a motorsport világa, melynek köszönhetően több, mint 800 ezer font gyűlt össze a versenyző megsegítésére. A 18 éves pilóta elmondta, balesete súlyosságának ellenére sem gondolta, hogy története ennyire megérinti versenyzőtársait.

„Ez is csak azt mutatja, hogy adott esetben mennyire össze tudnak fogni az emberek – mondta Monger a Sky Newsnak. – Mindenképp a pozitívumokra szeretnék koncentrálni, és azokat továbbvinni a jövőben.            A célom, hogy visszatérjek a pályára, be szeretném bizonyítani, mennyi mindent el lehet érni még úgy is, hogy ilyen baleset történik az emberrel.”

Billy édesanyja, Amanda elismerte, az elmúlt hetek valódi rémálommal értek fel számára, de nagyon hálás volt a nottinghami kórház dolgozóinak, akik megmentették fia életét. Úgy véli, Billy megerősödve kerül ki élete legnagyobb csatájából: „A fiam most is ugyanaz a Billy, mint aki eddig volt, egy igazi harcos. Lenyűgöző!”