A tűz a gépjármű közlekedésben is az ember és a technika legkegyetlenebb ellensége.

Az autók és egyéb járművek mára a mindennapok nélkülözhetetlen munka és közlekedési eszközévé váltak, ráadásul hazánkban egy család vagyonának igen jelentős hányadát képezi a sokszor még hitellel is terhelt gépjármű értéke.

Az autógyártásban a fejlődésnek köszönhetően folyamatosan bővül a felhasznált anyagok köre. Egyre több elektronikát, óriási nyomáson működő üzemanyag ellátórendszereket tartalmaznak, illetve a gyártók súlycsökkentés és az olcsóbb anyagköltség érdekében, vagy a zaj és egyéb szigeteléshez sokféle műanyagot alkalmaznak. Ezek sajnos nagyrészt igen jól éghető anyagok, ezért olyan látványosak és rendkívül gyorsan terjedőek a bármilyen okból keletkező tüzek.

Egy esetleges tűzesetnél nem mindegy, milyen eszközökkel, milyen hatékonyan próbáljuk meg védeni vagyontárgyunkat és a benne ülők életét, biztonságát!

Már megszokott jelenség, hogy az űrkutatás és a hadiipar számára kifejlesztett technológiák csak jóval később, sok éves csúszással terjednek el a széleskörű polgári felhasználásban. Az FSS - TŰZFALÓ különleges technológiája már jó ideje szolgálja többek közt a gépjármű közlekedés tűzvédelmét is, mely az eddigi megszokott tűzoltó készülékekhez és palackokhoz képest merőben más tűzoltási elven működik. Ezek az eszközök közepes nyomáson, sűrű füstállagú oltóanyagot lövellnek ki, mely kémiai úton fojtja el a tűzet, ezáltal megszakítva az égési folyamatot, maradandó szennyezőanyag hátrahagyása nélkül. Akár gépjárművek motor, utas és rakterében, elektromos rendszerében (elektromos és hybrid járműveknél is), különlegesen hasznos lehet a járművek motortérben fix rögzítéssel elhelyezve is, ahol egy esetlegesen keletkező tűz oltását már akkor megkezdheti az eszköz, mikor a vezető vagy az utasok még nem is érzékelik azt az utastérben.

Hatékonyan használható a technológia egy működő számítógépben, szerverben vagy bármilyen feszültség alatt lévő elektromos készülékeknél is.

Az FSS - TŰZFALÓ eszközt a felhasználó bárhová magával viheti, motorkerékpáron, robogón, de hasznos lehet campingezésnél, vagy vitorlás és motoros kishajókon is.

Bármilyen nagyobb nyílt láng, vagy 350 C fokos hő hatására önállóan is működésbe lép, ami életmentő lehet egy kigyulladt gépjárműben egy eszméletét vesztett, vagy beszorult sérült esetében.

Az FSS -TŰZFALÓ oltóanyaga nontoxikus, az emberi szervezetre káros hatása nincsen!

www.tuzfalo.hu