Belehalt sérüléseibe a 14 éves Andreas Perez, aki a Moto3-as junior-vb negyedik fordulóján szenvedett balesetet Barcelonában. Három éven belül ez a harmadik haláleset a pályán.

 

Borzasztó tragédia sokkolta a gyorsasági motoros világbajnokság közegét, mert a hét elején kiderült, hogy elvesztett egy reményteli tehetséget.

A 14 éves Andreas Perez a Moto3-as junior-vb negyedik versenyén, a Circuit de Barcelona-Catalunyán keveredett bele egy tömegbalesetbe az ötös kanyarnál, amely után azonnal kórházba szállították.

Az orvosok mindent megtettek, hogy megmentsék a fiatal versenyző életét, ez azonban legnagyobb igyekezetük ellenére sem sikerült. A csapat közleménye így számolt be a tragédiáról:

„Nagyon súlyos agykárosodással szállították kórházba, ahol nem sokkal később megállapították az agyhalált. Noha a szíve nem állt le, és az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, nem sikerült megmenteni az életét. Andreas ezt a versenyt nem nyerhette meg."

"Nagyon nehéz órákat élt át a csapat minden tagja, akik az első pillanattól a családdal voltak. Nemcsak egy nagyszerű versenyzőt, hanem egy fantasztikus embert is elvesztettünk Andreas személyében, aki nagyon hiányzik nekünk.”

Kevesebb, mint három éven belül ez már a harmadik halálos baleset volt a Circuit de Barcelona-Catalunyán: 2016-ban a Moto2-ben versenyző Luis Salom vesztette életét egy kicsúszás után, tavaly pedig Enric Sauri életét nem tudták megmenteni, miután bukott a 24 órás versenyen.