Júliusban majd az F1-esek uralják Silverstone-t, júniusban azonban még ősi F2-eseké a terep.

 

Mivel a Formula–1-es Brit Nagydíj csak júliusban esedékes SIlverstone-ban, a június 16–17-i hétvégén tartandó veterán Formula–2-es verseny kiváló bemelegítés lesz ugyanott.

A hatvanas-hetvenes években gyártott F2-es autóknak rendezett futamok a Historic Sports Car Club's Historic Formula 2 FIA International Series ötödik és hatodik versenyeit jelentik majd, méghozzá a HSCC International Trophy keretein belül. 

Ez a rendezvény annak idején az F2-es Európa-bajnokság állandó szereplője volt, egészen 1984-ig, amíg az F2-es Eb létezett.

Így aztán az F2-nek és Silverstone-nak is hosszú a történelme: 1952-ben Lance Macklin nyerte meg a Daily Express International Trophy-t egy HWM volánjánál.

A jelenleg zajló veterán F2-es sorozatba benevezhettek az egykori F2-es szabályzatnak megfelelő kocsik, továbbá a Formula-Atlantic és a Formula-B-kategória autói is.

Erre a mostani versenyre még Ausztráliából is érkezik három versenyző, például Stephen Weller modellje, az Elfin, aminek az a különlegessége, hogy nincs szárnya…