Három verseny, három dobogó – Mick Schumacher újabb remek versenyhétvégét zárt az olasz Formula-4-ben, és akárcsak a német Formula-4-ben, itt is a bajnoki összetett második helyén áll. A legendás Michael Schumacher fia hamarosan megteheti a következő fontos lépést karrierjében.

 
 

Noha két erős bajnokságban egyszerre kell helytállnia, Mick Schumacher nevéhez méltón birkózik meg a feladattal, és úgy tűnik, tényleg minden egyes versenyhétvégén sikerül előrelépnie. Most hétvégén az olasz Formula–4-ben volt jelenése, ahol a sorozat vallelungai fordulóját rendezték meg, a 17 éves versenyző pedig ismét roppant sikeresen teljesített. A három verseny során egy harmadik, egy második és egy első helyet is szerzett, így két futamhétvégével a bajnokság vége előtt már a második helyen áll az összetettben.

A német Formula-4-ben szintén a második helyen áll, és a két bajnokságban összesen már nyolc győzelemmel büszkélkedhet. Noha korábban elmondta, szeretne időt hagyni magának, és folyamatosan fejlődve, lépésről lépésre haladni, ne lepődjünk meg rajta, ha jövőre már a Formula-3 mezőnyében láthatjuk. Menedzsmentje ugyan hímes tojásként őrzi a nyilvánosság elől, de nagy ritkán engedik nyilatkozni, és legutóbb az RTL-nek be is vallotta, megvan a fejében a terv karrierje további alakulását tekintve: „Eddig minden a terv szerint halad, megpróbálom ebben a két kategóriában a lehető legtöbb tapasztalatot gyűjteni, ezután pedig az F3 tűnne a legokosabb választásnak.”

Már csak azért is, mert a Forma-1-es csapatok egyre szívesebben válogatnak ebből a kategóriából: Max Verstappen közvetlenül onnan érkezett tavaly, idén pedig a 2014-es bajnok Esteban Ocon kapott lehetőséget. Ha Mick Schumacher valóban szintet lépne jövőre, és helyt állna az F3-ban, jól csengő neve és remek szponzori háttere miatt néhány éven belül szinte biztosan lehetőséget kaphat a Forma-1-ben is.