A motorsport világa izgatottan várja, mire lesz képes Michael Schumacher fia, Mick a Forma-1 előszobájának számító F2-ben, az FIA elnöke, Jean Todt szerint azonban nem szabad nagy terhet pakolni a tehetségre.

 

Egyre közelebb kerül az élvonalhoz Mick Schumacher, aki a 2019-es szezont a Ferrari juniorversenyzőjeként a Forma-2-ben kezdi meg.

Ha ebben a kategóriában eredményesen szerepel, akár már jövőre bemutatkozhat a világbajnoki sorozatban, hiszen a 2018-as összetett tabella első három helyezettjének egyaránt sikerült a nagy áttörés.

Hétszeres világbajnok apja miatt kiemelt érdeklődés övezi a 19 éves versenyző pályafutását, a Michael Schumacherrel jó barátságot ápoló Jean Todt azonban arra kért mindenkit, hagyják nyugodtan dolgozni a fiút:

„Nagyon örülök, hogy Michael fia, Mick eljutott idáig, akit csecsemő kora óta ismerek. Nagyon szeretem őt, nagyszerű személyiség, de békén kell hagynunk őt.”

„Már megmutatta, mennyire tehetséges versenyző, ráadásul nagyon szerény és tisztelettudó fiú is. Mint eddig, ezután is közelről fogom követni pályafutását. Egyszerű, lojális, jól nevelt srác, egyáltalán nem rontotta meg az F1-es közeg.”

Todt arról is szót ejtett, hogy hiába ér el valaki szép sikereket az egyenautókat felvonultató Forma-2-ben, az F1-ben teljesen más a történet, hiszen ott legalább 80 százalékban attól függnek az eredmények, hogy ki milyen autót kap:

„Minden az autón múlik. Ha a fiatal tehetségek jó autót vezethetnek, akkor sikeresek lesznek, ha nem, akkor a mezőny végén köröznek majd. Mindenkinek meg kell értenie, hogy a versenyző jó kocsi nélkül semmire sem mehet.”

„A mezőny legrosszabb autójában Hamilton sem szerezne pole pozíciókat, győzelmeket és bajnoki címeket. Fernando Alonso is azért hagyta ott az F1-et, mert nem kapott olyan autót, amellyel nyerni lehetett.”