Több, mint százéves autók is pályára gördülnek a jövő áprilisi Goodwood Members’ Meetingen. Az esemény sztárjai egyértelműen a VII. Eduárd korabeli szuperjárgányok lesznek.

 

Az 1900-as évek elején épített Eduárd korabeli autók versenye már a 2017-es SF Edge Trophyn is nagy sikert aratott, így csak idő kérdése volt, mikor bukkannak fel újra ezek a különleges járgányok.

A jövő áprilisi Goodwood Members’ Meetingen a teljes mezőnyt 1918 előtti autók alkotják majd, vagyis a történelem tényleg minden szempontból életre kel.

A tavalyi esemény legnépszerűbb négykerekűje a 28.3 literes Fiat S76-os volt, de az 1903-ban gyártott Mercedes is nagy sikert aratott.

A szervezők biztosak benne, hogy a jövő évi Goodwood Members’ Meetingen is csupa különleges autó bukkan majd fel:

„A vékony kerekek és a masszív hátsó tengely túlkormányzottságra hajlamossá teszi az autókat – mondta Matt Hearn. – A versenyzők magasított üléseken ülve, hosszan lelógó versenysapkában birkóznak a hatalmas kormánykerékkel, miközben próbálják pályán tartani ezeket a szörnyeket.”

„Minden bizonnyal ez lesz a legszokatlanabb, egyben a leglátványosabb része is a hétvégének.”

Merthogy a programban szerepelnek majd az 1970-es, 1980-as évek különleges versenyautói is, szóval szerencsésnek vallhatja magát, aki kijut majd az eseményre.