Szerződést hozott a Jézuska Mick Schumachernek, így a hétszeres F1-es világbajnok Michael fia már biztosan az európai Formula–3-ban versenyez jövőre. A 17 éves tehetség már a következő idényben nagy lépést tehet a világbajnoki sorozat felé.

 

 

Az olasz és német Formula–4-ben elért két bajnoki ezüst után Mick Schumacher egyértelmű célként tűzte ki maga elé, hogy jövőre már a rangos európai F3-ban versenyezzen, kérése pedig meghallgatásra talált, így a lehető legszebb ajándék, egy 2017-es szerződés várta a karácsonyfa alatt.

 Tovább javítja a legendás Michael Schumacher fiának kilátásait, hogy ugyanazzal a csapattal, a Prema Powerteammel küzd majd, mint az F3-ben, vagyis a közeg is ismerős lesz számára, már csak az erősebb autókhoz és az új pályákhoz kell hozzászoknia. A kis Schumi majd kiugrott a bőréből örömében:

„Az F3-ba való fellépés épp ideális számomra, és már alig várom, hogy kezdődjön az idény. Azért is nagyon boldog vagyok, hogy a Premánál maradok, mert ez igazán profi csapat, ahol rengeteget tanulhatok. A következő szezon nagy kihívásokat tartogat, de a korábbi teszteken már meggyőződhettem róla, milyen élvezetes ezeket az autókat vezetni. Alig várom 2017-et!”

A német versenyző öröme érthető, mert az F3 a legtöbb esetben az utolsó előtti lépcsőfok a Formula–1 előtt, sőt, az olyan kiemelkedő tehetségek, mint például Kimi Räikkönen vagy Max Verstappen, közvetlenül onnan léptek a világbajnoki sorozatba.

Mick Schumacher persze nem feltétlenül akar kapkodni, de csapata is érzi benne a lehetőséget. „Nagyon örülünk, hogy jövőre is vele dolgozhatunk – mondta Angelo Rosin csapatfőnök. – Ebben a bajnokságban sosem könnyű az első szezon, de száz százalékban azon leszünk, hogy Micknek sikerüljön az áttörés.”