A Formula Junior-kategória élethosszánál sokkal nagyobb történelmi jelentőségének megfelelő helyet kap a 2018-as Autosport International Show-n.

 

A Formula Junior-sorozat mindössze hat idényt élt meg 1958-tól 1963-ig, de egyfelől sokan a későbbi autósport-sztárok közül itt kezdték el bontogatni szárnyaikat, másfelől ez az időszak éppen akkorra esett, amikor az orrmotorosból farmotorosokká váltak a versenyautók, úgyhogy a 2018-as kiállítás azt is bizonyítja majd, hogy a viszonylag rövid időtávon milyen hatalmasat fejlődött a sportautó-tervezés és -gyártás.

Az együléses versenyautók amúgy is minden autókiállítás különleges pontjai, és ez igaz lesz a 2018. január 11. és 14. között Birminghamben megrendezendő NEC-re is, amelyre nagyjából 80 ezer látogatót várnak.

2018 amúgy is jelentős év a Formula Juniornak, hiszen a Diamond Jubilee World Tour keretében megjárta már Ausztráliát, Új-Zélandot, Dél-Afrikát és Észak-Amerikát, hogy aztán jövőre a Silverstone Classicen zárja útját.

"A Formula Junior világsikerű széria, ezért nagyon örülünk, hogy megmutathatjuk a kiállításon is - mondta a szervezők részéről Grahame White. - Szerintem a látogatók örülni fognak ezeknek az ötvenes évek végén, a hatvanasok elején gyártott szépségeknek."