A múlt hétvégi F1-es Orosz Nagydíjon a mezőny minden versenyzője együttérzését fejezte ki az ifjú Billy Mongerrel, aki egy borzalmas Forma-4-es balesetben nemrég mindkét lábát elvesztette. A 17 éves fiúért összefogott a pilótatársadalom.

 

A motorsport világának legtöbb szereplője még mindig nem akarja elhinni, micsoda tragédia történt bő két hete a feltörekvő tehetség Billy Mongerrel, aki egy doningtoni F4-es balesetben mindkét lábát elvesztette.

A pilótatársadalom azonnal összefogott, és a közösségi médiában adakozásra buzdította követőit a fiú megsegítése érdekében, a hétvégi F1-es Orosz Nagydíjon pedig szinte mindenki felragasztotta autójára a #BillyWhizz szlogent, ami Monger Twitter-oldalának neve is.

„Be kell vallanom, még sosem volt rám semmi ilyen negatív hatással, mint a hír Billy balesetéről – mondta Szocsiban Hamilton. – Azt látni, hogy egy fiatal sráccal megtörténhet ilyesmi, egyszerűen borzalmas. Ha belegondolok, hogy anno én is ugyanilyen feltörekvő ifjonc voltam, aki ugyanúgy küzdött azért, hogy eljusson a Forma-1-be, és aztán látni ezt a balesetet… Teljesen letaglózott a dolog, és ez is csak újra bebizonyította, milyen veszélyes tud lenni a motorsport.”

Monger az eset után óriási lelki erőről tett tanúbizonyságot, mert ahogy felébresztették a mesterséges altatásból, és megtudta a lesújtó hírt, rögtön arról kezdett érdeklődni, hogyan, milyen formában versenyezhet újra. Eközben a megsegítésére kiírt adománygyűjtő akcióban több mint 750 ezer font gyűlt össze, így a 17 éves fiú a legmodernebb technológiák segítségével kezdheti meg a rehabilitációját és az új életre való felkészülést.