A WTCC hétvégi Vila Real-i fordulóján Tom Coronel bizarr balesetet szenvedett, amikor meglazult a bal első kereke. A holland autója irányíthatatlanná vált, ám a pályát semmilyen védőfal nem szegélyezte, ezért egy tűzoltóautóba csapódott.

 

Szinte nem telik el úgy nap, hogy az FIA valamilyen kampány keretében ne hívja fel a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára a közúton és a versenyzés világában egyaránt, és a szervezetnél mindig ki is hangsúlyozzák, hogy az e téren végzett munkájukra a legbüszkébbek.

Az FIA sorozataiban az elmúlt bő húsz évben valóban a biztonság az elsődleges, épp ezért volt megdöbbentő figyelni , hogy az általuk felügyelt WTCC-ben milyen veszélyes pályakialakításra bólintottak rá a hétvégén.

A Vila Real-i pályát ugyanis a 22-es kanyarnál semmiféle védőkorlát nem szegélyezi, és bár az esetek döntő többségében a pilóták így is gond nélkül el tudnak fordulni, a hétvégén Tom Coronel mégis ijesztő balesetet szenvedett. Egy technikai sportban ugyanis bármilyen meghibásodás elképzelhető, és a holland versenyzőnek most épp a bal első kereke lazult meg, melynek következtében egy padkára felkaptatva a virágágyáson átszánkázva frontálisan ütközött egy tűzoltóautónak.

Az eset láttán azért hűlt meg a szurkolók ereiben a vér, mert  Forma-1-ben 2014-ben Jules Bianchi hasonló körülmények közt vesztette életét, ő ugyanis egy bukótérben lévő daruskocsinak vágódott neki. Ha Vila Realban a tűzoltóautó helyett szintén egy magasabb beavatkozó-jármű áll, Coronel is súlyos sérüléseket szenvedhetett volna, így az FIA-nak alaposan ki kell vizsgálnia, hogyan előzhetné meg a jövőben a hasonló eseteket.

A holland versenyző szerencsére nem sérült meg, a versenyeket azonban ki kellett hagynia, autóját ugyanis nem lehetett megjavítani.