A Mercedes sokkoló bejelentést tett: 2018 után elhagyja a DTM-et, és a Formula E-re csoportosítja át erőforrásait, ahol a 2019/2020-as szezontól kezd versenyezni. A radikális lépés ugyanakkor a németek Forma-1-es projektjét nem érinti.

 

Óriási csapás érte a világ legjobb túraautó-sorozatának tartott DTM-et, a sorozat egyik meghatározó márkája, a Mercedes ugyanis úgy döntött, a 2018-as szezon után kiszáll a kategóriából. A bejelentés azért rázta meg igazán a motorsport világát, mert a Mercedes 2000 óta szerepel a DTM-ben, sőt a sorozat újjáélesztésében is elévülhetetlen érdemei vannak.

A radikális lépés azonban nem a DTM ellen irányul, a Mercedes egyszerűen csak szeretné a lehető leghatékonyabban kiaknázni az elektromos autóiparban rejlő lehetőségeket, ezért technológiáit a Formula E-ben csiszolja tovább.

Az elektromos formaautók sorozata ráadásul nemcsak az innovatív megoldásoknak biztosít terepet, hanem remek lehetőséget nyújt a márkaerősítéshez is ezen a fronton. A Mercedes motorsport-programját irányító Toto Wolff rávilágított, jelenleg a Formula E és a Forma-1 számít egy nagy autógyártó legvonzóbb területeinek.

„Mint minden más területen, a motorsportban is mi akarunk lenni az etalon a különböző prémiumszegmensekben, valamint az új, innovatív projektek kiaknázásában. A Forma-1 és a Formula E kombinációjával pontosan ezt érjük el. A Formula E jelenleg olyan, mint egy izgalmas start-up vállalkozás: vadonatúj formátummal ötvözi saját karakteres versenysorozatát a jövőbeli technológiák promótálásával.”

„Egyre több elektromos közúti autó kerül a piacra, a Formula E pedig megfelelő platformot biztosít ahhoz, hogy ezt a technológiát szélesebb körben is megismertessük az emberekkel. Annak is örülök, hogy részvételünket a 2019/20-as szezonra halasztottuk, mert így lesz időnk alaposan megérteni a sorozat működését, és megfelelően felkészülni a ránk váró kihívásokra.”