Miután Bruno Senna jövője egyre bizonytalanabb a Formula E-ben, a brazil pilóta elkezdett más sorozatok után nézelődni, ám beismerte, hiába vonzó számára az IndyCar, az oválos száguldást már csak családja miatt sem merné megkockáztatni.

 

Noha Ayrton Senna karrierje csúcsán még úgy fogalmazott, unokaöccse, Bruno még nála is nagyobb tehetség, a későbbiek során kiderült, hogy az ifjú rokon meg sem tudja közelíteni a háromszoros F1-es világbajnok zsenialitását.

A kis Senna két és fél szezon után szorult ki a Forma-1-ből 2012 végén, azóta pedig számtalan különböző sorozatban megfordult, miközben két teljes szezont lehúzott a Formula E-ben is. Eddigi csapatánál, a Mahindránál azonban korántsem biztos a maradása, így a 32 éves versenyzőnek el kell gondolkodnia jövőjén.

Mivel az F1-ben már nincs számára hely, a pilóták körében ismét egyre népszerűbb IndyCar lehetne a másik opció, csakhogy hiába vonzó ez a lehetőség, egy kizáró ok itt is van. „Gyakran gondolok az IndyCarra – ismerte el a brazil. – Szívesen versenyeznék abban a sorozatban, viszont az oválpályákon nem. Egy formaautóval az egyszerűen túl veszélyes.”

Senna esetében a túlzott veszély ráadásul azért sem elfogadható, mert nagybátyja 1994-es tragédiája után a család már nem viselne el még egy halálesetet. A brazil is elmondta, döntésében ez is fontos szerepet játszik: „Ez nem csak az én személyes aggodalmam, a családomnak is nagy hatása van rá. Egyszerűen nem várhatom el a hozzátartozóimtól, hogy egy nagy baleset esetén azon kelljen aggódniuk, megsérültem vagy meghaltam-e. Ha sikerülne olyan szerződést kiharcolnom, mely csak az utcai pályákra érvényes, simán belevágnék.”

A régi szép idők - Aryton és Bruno egy motorcsónak kormányánál