Míg az F1-ben Sebastian Vettel épp a Mercedes uralmát próbálja megtörni idén a Ferrarival, addig öccse, Fabian Vettel az ADAC GT Mastersben egy Mercedes AMG GT3 volánjánál versenyez majd.

 

Sebastian Vettel az F1-ben idén ötödik világbajnoki címére hajt, öccse, Fabian versenyzői karrierje azonban nem ívelt ennyire meredeken felfelé.

A húszéves fiú  a zárt karosszériás autók világában próbál szerencsét, és 2019-ben szintet lép, hiszen az ADAC GT Mastersben terelget majd egy igazi fenevadat, egy 550 lóerős Mercedes AMG GT3-at.

A kis Vettel egyébként még csak két éve versenyez, de tavaly a Lamborghini Supertrofeo kategóriában dobogóra is állhatott.

Fabian tudja, hogy idén szintet kell lépnie: „Nagyon izgatott vagyok a rám váró kihívás miatt, de száz százalékig készen állok. Ez az a sorozat, ahol az ember meg akarja vetni a lábát, ha a sportautók világában szeretne sikereket elérni.”

„Sebastiannak és nekem is a magunk karrierjére kell koncentrálnunk, szóval neki mindegy, hogy Mercedesszel versenyzem, a lényeg, hogy gyors legyek. Ő is lazán kezeli ezt a témát, azt mondta, hogy ha megvan a lehetőség, akkor csináljam.”

„A Mercedes mindenhol sikeres, ahol csak elindul, engem pedig nem zavar, hogy a bátyám épp a Mercedes ellen harcol a Forma-1-ben.”

A kis Vettel szezonja az április 27-28-i hétvégén kezdődik Oscherslebenben.