Valentino Rossi nagyon közel állt hozzá, hogy múlt héten 28 verseny elteltével újra győzzön, ám a Malajziai Nagydíj végén az első helyről kicsúszott, és emiatt még mindig emészti magát.

 

Nagyon közel került Valentino Rossihoz pályafutása 90. győzelme a múlt heti Malajziai Nagydíjon, épp ezért fáj annyira az olasznak, hogy végül nem sikerült megszereznie.

A Yamaha klasszisa már a rajt után az élre állt, és magabiztosan vezetett 16 körön át, amikor Marc Marquez üldözőbe vette, és a rá nehezedő egyre nagyobb nyomás miatt kicsúszott. Noha a versenyt még be tudta fejezni, végül csak a 18. helyen intették le, ami óriási csalódással tölti el:

„Azt kell mondanom, ez volt az első idei hibám. A lehető legrosszabbkor jött, egészen el vagyok keseredve a kicsúszás miatt.”

„Ugyanakkor boldognak is kell lennem, mert 15 körön át életben tartottam az álmot, hogy nyerhetek. Ez volt a legjobb idei versenyünk, ráadásul nehéz körülmények között, egy olyan pályán, ami nem igazán fekszik nekünk.”

„Ezzel egy időben nem tudom leplezni a csalódottságomat a hiba miatt, és egy ilyen remek verseny után nulla ponttal távozni, igazán frusztráló.”

Rossi tavaly Assenben nyert legutóbb, ezért már nagyon ki volt éhezve a futamgyőzelemre, de úgy érzi, semmit nem tett másként kicsúszásakor, mint az azt megelőző körökben:

„Nem tudom pontosan, mi volt a probléma, utána kell néznünk. Keményen nyomtam, de az előtte lévő 15 körben is.”

„Amikor meghúztam a gázt, nem aggódtam különösen amiatt, hogy a hátsó kerék kicsúszik, mert általában a motor elejére kell jobban figyelnem. Végig pengeélen táncoltam, és ez esetben a hátsó kerék túlságosan is megcsúszott.”