Miután Jorge Lorenzo ódákat zengett mercedeses tesztjét követően, a MotoGP másik nagyágyúja, Valentino Rossi is lehetőséget kaphat egy ezüstnyíl volánja mögött. Az olasz klasszis szívesen vállalná az újabb F1-es kalandot.

 

 A MotoGP élő legendájának, Valentino Rossinak nem ismeretlen a Formula–1 világa, hiszen kapcsolata a mai napig kiváló a Ferrarival, neve ráadásul 2006 körül komolyan felvetődött a maranellói csapatnál.

Abban az időszakban az olasz klasszis többször is tesztelte a vörös F1-es gépet, végül azonban nem váltott négy kerékre. Ennek ellenére szenvedélye nem csökkent, a Mercedest irányító Toto Wolff pedig bogarat ültetett a fülébe legutóbbi nyilatkozatával.

A német csapat idén már tesztlehetőséget biztosított Jorge Lorenzo számára is, az istálló vezetője pedig olyan sikeresnek találta az alkalmat, hogy folytatná a sort további klasszisokkal.

„Az F1-nek a szórakoztatásról is kell szólnia, és nagyon szeretném, ha Valentino Rossi vagy Sébastien Ogier is tesztelhetné a képességeit az autónk volánja mögött – mondta Wolff. – Igen, az ötletem az, hogy szervezünk nekik egy tesztnapot.”

Amikor Rossit szembesítették az osztrák szavaival, a világbajnok egyből lázba jött:

„Ha Toto fel akar hívni, tudja a számom. Hogyan is mondhatnék nemet egy ilyen lehetőségre? Szerencsés vagyok, mert már tesztelhettem a Ferrarit, és sok barátom is van a csapatnál. Egy mercedeses teszt így félig-meddig megcsalás lenne, de hogyan is utasíthatnám vissza őket, ha valóban megkeresnek?”