A tesztek eddigi alakulása alapján Valentino Rossi úgy érzi, ismét Mar Márquezt kell legyőznie annak, aki idén világbajnok akar lenni a MotoGP-ben. Az olasz klasszis a Honda hosszú etapos köridőit emelte ki.

 

Gőzerővel zajlanak az előszezoni tesztek a MotoGP-ben, és a 2017-es szezonra készülve természetesen mindenkit az érdekel a legjobban, kik pályázhatnak majd a legjobb eséllyel a világbajnoki címre.

Bár a tesztekből mindig nehéz messzemenő következtetéseket levonni, mert nem tudhatjuk, hogy melyik csapat épp milyen alkatrészt próbálgat, és milyen pontosan milyen gumikon száguld az adott versenyző, a szakavatott szem azonban így is megláthat fontos részleteket. A kilencszeres világbajnok Valentino Rossi például máris kijelentette, idén is a címvédő Marc Márquez lesz a favorit:

„Maverick Vinales nagyon jó tempót diktált Valenciában és Sepangban, de ha alaposabban megnézzük a köridőket, Márquez valójában mindkét helyszínen gyorsabb volt nála, és most Philipp Islanden is. Szerintem őt kell legyőzni, ha valaki világbajnok akar lenni. A tempója nagyon egyenletes, és látszik, hogy rengeteget készülnek a versenyekre használt gumikon. Ő lesz a referencia mindnyájunknak.”

Az ausztráliai tesztet viszont Rossi sem kezdte rosszul, mert ideje a második leggyorsabb volt Márquez mögött, az olasz azonban figyelmeztetett, a Yamaha hosszú etapos tempóján még mindig sokat kell javítani:

„Rengeteget kell még dolgoznunk, különösen azon, hogy a használt gumikon is gyorsak legyünk. De magán a motoron is kell még módosítanunk, mert még mindig nem értjük tökéletesen a viselkedését ahhoz, hogy kihozzuk belőle a maximumot.”

Az idei MotoGP-szezon március 26-án kezdődik Katarban.