A MotoGP élő legendája, Valentino Rossi ismét bebizonyította, hogy négy keréken is pokolian gyors, hiszen a hétvégén legyőzte a rali-vb-n szereplő Dani Sordót a hagyományosan megrendezendő Monza Rally Shown.

 

Bár a világbajnoki sorozatok többsége már véget ért, a motorsportok rajongói mégis ezrével lepték el a hétvégén Monzát, mivel az év megkoronázásaként az ikonikus helyszínen ismét megrendezték a Monza Rally Showt.

Ezen a showeseményen rendre a MotoGP élő legendája, Valentino Rossi a legnagyobb sztár, hiszen az olasz ilyenkor maga is négy kerékre vált, és egy raliautó volánjánál szaggatja az aszfaltot. Hogy milyen eredményesen, arra négy eddigi győzelme is rávilágít, idén azonban rátett még egy lapáttal, hiszen ötödik diadalához nem mást győzött le, mint a WRC-ben szereplő Dani Sordót.

Noha ezen az eseményen a látvány és a show nyilván nagyobb hangsúlyt kap, mint az őrült száguldás, Rossi teljesítménye akkor is megsüvegelendő, mert egy két napos rali után 18.4 másodperccel zárni egy WRC-sztár mögött mindenképp hatalmas tett.

Az olasz is elégedetten értékelt: „A korábbi években igazán különlegessé varázsoltuk ezt az eseményt, idén pedig már az időjárás is a kezünkre játszott, így rengeteg szurkoló jött el megnézni minket. Természetesen remek érzés győzelemmel lezárni a szezont. Ilyen fantasztikus hangulatban, zsúfolásig tömött lelátók előtt nyerni, igazán különleges.”

„Valencia után mindig örülök, amikor itt találkozhatok a csapatommal, és autóba ülhetek. Amikor a volán mögött vagyok, ugyanúgy a dobogóért akarok harcolni, mint a MotoGP-ben, de sokkal jobb érzés, hogy nyomás nélkül versenyezhetek. Büszke vagyok az itteni eredményeimre, ez a lehető legjobb módja a szezon lezárásának.”